Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

LITTLE KIM & THE ALLEY APPLE 3:

Toen Kimberly en de bende elkaar eindelijk ontmoetten op een koude en winderige winteravond, kon je zeggen … er was onmiddellijk een vonkje inspiratie tussen de vier … een vonk die niet is gedimd sinds …
Het resultaat was overduidelijk … want wat krijg je als je twintigerige hete jazzvocalen en honky tonk mixt? Dat klopt: Western Swing!

Geleidelijk aan ontwikkelden “Little Kim & the Alley Apple 3” hun eigen unieke stijl … een mooie mix van western swing, hot club en ouderwetse jaren ’20 hete jazz ’n coole swing. Originals en traditionals, gespeeld zoals ze bedoeld waren om gespeeld te worden: geen franjes, geen gimmicks, geen drums, … Alleen pure melodieën die je niet uit je hoofd lijkt te krijgen.

PEETMAN:
Peetman (1977) is een singer-songwriter uit Middelburg die zichzelf niet ziet als een échte siso. ‘Een singer-songwriter is voor mij iemand die liedjes schrijft ter lering, ik maak slechts liedjes ter vermaak’, zegt hij er zelf over. Hij omschrijft zich liever als een cowboy gevangen in het lichaam van een Middelburgse Zeeuw die muziek maakt waarin country en blues de boventoon voeren. Zijn Engelstalige teksten gaan veelal over kleine menselijke ongemakken als liefdesverdriet, geldgebrek en zijn doorspekt met humor en een flinke dosis zelfspot.

Peetman speelt al sinds zijn zeventiende levensjaar als basgitarist en contrabassist in lokale bands. Als bassist van de begeleidingsband van Francis Levoy kwam hij in 2007 tijdens een tour door de Amerikaanse staat Texas in aanraking met de muziek van Wayne Hancock. Dit inspireerde hem om naast basgitaar ook gitaar te gaan spelen en zelf liedjes te gaan schrijven.

JF Blues Band:
meer info volgt