Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Vrijdag 16 oktober presenteert Muziekpodium DJS in DOOR de Dordtse formatie Downtown Decatur. De eigen zaal van DJS biedt voorlopig te weinig 1,5 meter-ruimte voor concerten, maar gelukkig is DOOR zo gastvrij om zijn podium in het voormalige belastingkantoor in elk geval dit najaar te delen.
De avond is opgesplitst in twee concerten van een uur, elk met zitplaatsen voor maximaal 30 bezoekers. Tickets moeten vooraf op de website van Muziekpodium DJS worden gekocht.
Gitarist Evert Houtman en bassist Koos Markesteijn van de band Downtown Decatur hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de Dordtse muziekscene. Beiden begonnen in de jaren 60 in bands te spelen. Evert Houtman speelde in bands als Marakesh en The Noble Band. Koos Markesteijn speelde onder meer bij de band Trash met zijn broer Richard Markesteijn. Hij begon als gitarist, maar werd uiteindelijk bassist omdat ze geen bassist hadden. Samen met Joop Vastenhout, Evert Houtman en Leo Schellinger speelde hij in de band Mix the Signals. Sinds vijf jaar zijn de beide mannen actief met hun band Downtown Decatur.
Zij spelen met hun band twee sets vol onvervalste americana. Ze halen hun inspiratie uit muziek met een oorsprong in de Verenigde Staten, songs van muzikale helden en eigen composities. Een mix van americana, blues, southern rock en een vleugje cajun. Levendige muziek waarin gezongen wordt over de gebeurtenissen in het dagelijks leven. Swingend en rockend met soms wat melancholie. Deze lokale musici zijn al jaren bezig in dit genre en weten als geen ander het publiek in te pakken.
Datum: vrijdag 16 oktober 2020
Locatie: DOOR
Adres: Spuiboulevard 220, Dordrecht
Set 2 deur open: 22:00u / Aanvang: 22:30-23:30u
Entree: € 8,00 per set / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 4,00
Koop je kaarten op www.muziekpodiumdjs.nl