Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

*DichtbeiDOOR:
Dichtbeideklank trapt het nieuwe decennium poëtisch af met een nieuw terugkerend evenement: DichtbeiDOOR. Elke laatste zondag van de maand staat Dichtbeideklank in DOOR met een verrassend programma vol woordkunst, improvisatie en muziek. Iedereen is welkom om te komen luisteren en/of mee te doen.

*Themaspecial Jules Deelder zondag 26 januari
Ook Dichtbeideklank treurt om het verlies van Jules Deelder, een onvervalste held en groot dichter. Daarom brengen we tijdens deze speciale editie van DichtbeiDOOR een eerbetoon aan Jules Deelder met speciaal geschreven/uitgekozen gedichten.

*Open Podium
Zelf ook het podium bestijgen met een gedicht of liedje? Dat kan! Tijdens het evenement is er een open podium voor gastdichters / muzikanten. Aanmelden bij aanvang. Er is ruimte voor 2 korte gedichten of 1 lang gedicht. Thema is dit keer: Jules Deelder / zwart / de nacht / Rotterdam.

*Over Dichtbeideklank
Dichtbeideklank is een Dordts collectief opgericht door Peter M. van der Linden en bestaat uit zowel dichters als muzikanten. Groen en rijp, vormvast en vrij, romantisch en rauw, allemaal verenigd in een club enthousiastelingen. Wat bindt is de liefde voor taal en de wortels in Dordrecht. Kom luisteren naar een frisse wind die waait in de Dordtse poëzie. Wat je hoort is niet vooraf bedacht maar ontstaat spontaan door de synergie tussen dichter en muzikant en dichters onderling. Daardoor blijft het fris en spannend en is elk optreden anders. Dichtbeideklank bestaat uit de dichters Wessel Klootwijk, Merel Meijers,Jaime Quant, Jacoline de Heer, Kees-Jan Visser, Peter M. van der Linden, Yoni Bouma en gitarist Arjan Loeve.