Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

*** Deze avond met muziek en spoken word is bedoeld om geld in te zamelen Voor Sara. Geen van de organisatoren of artiesten die optreden krijgen betaald voor deze avond. De gehele opbrengst gaat naar Voor Sara. ***

STICHTING VOOR SARA – Stichting Voor Sara is eind 2016 opgericht door Emine en Bram Verbrugge, de ouders van Sara. Sara is een vrolijk, pienter meisje uit Dordrecht van twee met de ongeneeslijke spierziekte MDC1A. Kinderen met MDC1A worden over het algemeen niet oud. Daarom zetten zij zich sinds de diagnose met hart en ziel in voor Sara en alle andere kindjes met deze verschrikkelijke spierziekte. Ook willen zij bekendheid geven aan de vele tientallen onbekende, zeer zeldzame spierziekten en de impact voor patiënten en hun families. Voor meer info zie www.voorsara.nl.

JONAH MATRANGA (US) – Jonah Matranga (far, New End OriginalOnelinedrawing) werd bekend als zanger en frontman van alternative/emo-band Far uit Sacramento. Na het uiteenvallen van Far gaat hij solo verder onder de naam Onelinedrawing. In het beging nog erg lo-fi met enkel een drumcomputer, akoestische gitaar en zang, daarna gaat het steeds meer terug naar volledige band. In recente jaren is hij muziek gaan uitbrengen onder zijn eigen naam en dat is iets folkier dan zijn eerdere werk. Jonah is een voorloper en groot voorbeeld binnen de Emo scene, door zijn zeer persoonlijke benadering en soms bijna breekbare stem. Hij is een zeer ervaren podiumbeest en laat zich meenemen door de energie van het publiek, dat zorgt ervoor dat ieder concert een unieke ervaring is. Hij zal tijdens dit optreden materiaal spelen van recente releases, nummers van de bands waar hij in heeft gezeten en covers die passen bij de setlist of de avond.

DUIZEL – Duizel is nieuw project van zangeres en soundscape-maker Evelyn. Haar live optredens bestaan uit een loop-station en haar stem waar ze het publiek mee betovert. Zij improviseert en experimenteert met stemklanken en effecten om zo haar eigen, uniek sfeer te creëren.

LENYA – Lenya is het pseudoniem van de Rotterdamse zangeres/muzikant Julia Reinhold. Ze heeft in een aantal indie-folk-, pop en rockbands gezeten als zangeres, pianist en accordionist. Sinds een paar jaar leidt ze haar eigen band en afgelopen maart verscheen Lenya’s debuutalbum The Hatch. Het werd ontvangen met lovende recensies en bestempeld als een opmerkelijke debuut. Haar warme, dromerige alt-folk nummers zitten vol spanning en zijn rijk van sfeer.

CEDRIC MEXMAIN – Geïnspireerd door muziek met een boodschap begon Cédric Mexmain op vroege leeftijd met het creëren van muziek en poëzie. De liefde voor het schrijven kan je terug vinden in zijn relateerbare teksten. Hij zal deze avond persoonlijke stukken met jullie delen uit zijn spoken word repertoire.

JACOLINE DE HEER – Jacoline de Heer is een Dordtse dichter wiens werk is gepubliceerd in de literaire tijdschriften en ze viel met haar gedichten in de prijzen bij schrijfwedstrijden als Write Now, de Nijmeegse Literatuurwedstrijd en belandde achtereenvolgens drie keer in de top 20 van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Regelmatig draagt ze gedichten voor op diverse poëziepodia in het land. Verder maakt zij zich sterk om het poëzieklimaat in de stad Dordrecht te verbeteren en is mede-organisator van de poëzie-evenementen: Dordtse Dag van de Poëzie en Gedichtendag in Dordrecht.

*** Er zullen op de avond speciale drankjes en lekker hapjes geserveerd worden, waarvan eveneens (een deel van) de opbrengst naar Voor Sara gaat. Hierover binnenkort meer. ***