Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De eerste editie van SuBMiSSiVe x DOOR staat in het thema van het ontwikkelen van een nieuwe blik ten opzichte van materiaal en gedachtegoed. In deze editie bevragen de kunstenaars de huidige maatschappelijke stand van zaken en de zogenoemde feitelijkheid hiervan. De twee kunstenaars hebben beide uiteenlopende opvattingen en gebruiken verschillende invalshoeken om hun onderzoek te verrijken.

Sjors Smit

Sjors’ voornaamste uitgangspunt is materiaal. Hij gebruikt verschillende processen en werkwijzen om de genoemde identiteit van het object naar zijn hand te zetten. Met een provocerende en satirische blik, wil hij zijn eigen werkelijkheid onthullen. De focus in zijn onderzoek ligt bij het bevragen van de functie van materiaal en het zoeken naar een overbodigheid binnen het beeld. Door impulsiviteit te omarmen laat hij zich verrassen in zijn eigen onderbewustzijn waardoor er realisatiemomenten ontstaan die mogelijk leiden tot nieuw en interessant beeld.

Jesse van Epenhuijsen

Jesse onderzoekt op obsessieve wijze het materiaal en de context hiervan. Door in het beeld te spelen met het materiaal, creƫert hij diepgang en nieuwe wegen binnen zijn onderzoek. Niet alleen zijn eigen mening staat centraal, de focus ligt ook bij het publieke domein en de presentatievorm. Door op interactieve wijze de werkelijkheid vanuit het perspectief van de kunstenaar te verbuigen en te verhullen, wordt er denkruimte geboden aan het publiek om hun eigen feitelijkheid te bevragen.

Muziek

TBA