Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Veel te Luid heeft een speciale band met Zuid Korea. Een band uit zijn tweede stad Busan is dan helemaal bijzonder. En het is nog eens een fijne band ook!

De Koreaanse band Say Sue Me maakt surfrock vol zomerse riffs, fuzzy gitaren en laid back melancholie. In de Engelstalige nummers hoor je ook de invloeden van Pavement, Yo La Tengo en Butterglory. Kortom indiepop uit de US. .

Inmiddels ontdekte het toonaangevende Pitchfork ook de band en sindsdien zit Say Sue Me in de lift.
Het indrukwekkende debuutalbum ‘We’ve Sobered Up’ is uit 2012,
Binnenkort verschijnt er een nieuw album en een speciale 7″ voor recordstore day.

Sue Mi Choi (gitaar/zang), Kim Byunggyu (gitaar/achtergrondzang) , Jaeyoung Ha (basgitaar) en Kim Changwon (drums) komen uit Busan, de op een na grootste stad van Zuid-Korea, gelegen aan de zee. Wellicht dat ze daarom ook zijn gegaan voor relaxte surfrock.

Apneu
Powerpopkwartet Apneu heeft de onderschatte kunst van het korte liedje knap onder de knie gekregen bij debuut Hard Feelings. Zelfs onder die twee-minutengrens klinken de Amsterdammers zo spitsvondig, achteloos cool en aanstekelijk dat die repeatknop het zwaar te verduren krijgt. Live is er echter geen repeatknop, en daarmee ook geen excuus om niet vol uit je dak te gaan.