Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

ILEN MER – Ilen Mer is een indieband die warme, donkere electro-pop combineert met orkestrale invloeden. Na het debuutalbum ‘The Things That Sleep In The Woods’ (2015) vertrok het viertal in de zomer van 2016 naar Zweden voor de opnames van de tweede plaat. In een huisje in de afgelegen bossen bouwden ze hun eigen studio op. ‘Öar’ is het resultaat van de twee weken die de band in Zweden verbleef.
Ilen Mer wilde de Scandinavische sfeer vangen en die verweven in hun eigen muziek. Dat leverde in juni 2017 de eerste single ‘Skeleton’ op, dat zweeft tussen lichtvoetig, dromerig, donker en rauw. Het Engelse online magazine Electronic North beschreef Skeleton als ‘a sound that is achingly windswept and beautiful’. In oktober volgde de tweede single ‘Remember Your Name’, dat volgens het Belgische online magazine Dansende Beren ‘heel sterk ligt in sfeerschepping’.
‘Öar’ is op 11 november uitgebracht. In november en december speelt Ilen Mer een releasetour door Nederland.

LENYA – Lenya is het pseudoniem van de Rotterdamse zangeres/muzikant Julia Reinhold. Ze heeft in een aantal indie-folk-, pop en rockbands gezeten als zangeres, pianist en accordionist. Sinds een paar jaar leidt ze haar eigen band en afgelopen maart verscheen Lenya’s debuutalbum The Hatch. Het werd ontvangen met lovende recensies en bestempeld als een opmerkelijke debuut. Haar warme, dromerige alt-folk nummers zitten vol spanning en zijn rijk van sfeer.

LINKS – http://www.ilenmer.com/ – https://www.facebook.com/ilenmer/ –http://www.lenya.nl/ – https://www.facebook.com/Lenyamusic/