Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

BETONKUST + ALBERTA BALSAM – De (live-)muziek tijdens de negende en tevens laatste Club d’OR in 2017 wordt verzorgd door Betonkust en Alberta Balsam.

Betonkust is een van de meest opwindende nieuwkomers in de nieuwste golf van dystopische danceproducers.
Bij benadering bevindt hij zich in een vergeten gebied van de lagere landen en zijn geluid is gebaseerd op een breed scala aan hyper-energieke muziek, zoals new beat, rave en Detroit-vibed electro en door artiesten zoals Unit Moebius, Electronome en I-F. De vroege jaren 90 vormen de basis!
Terwijl melancholie en dromerigheid altijd het middelpunt blijven waarrond het draait tijdens zijn uitvoeringen, zijn er catchy uitbarstingen die een welkom verrassingselement vormen.
Geïnspireerd door de postmoderne samenleving, zijn dit de dagen waarin iemand als Betonkust gedijt.

Alberta Balsam is een muziekproducer, DJ en live-act uit Rotterdam. Ze produceert het soort elektronische muziek dat grenst aan techno, IDM en elektronica. Soms experimenteel en soms verrassend toegankelijk. Zoals haar naam al doet vermoeden, (Alberta Balsam is afgeleid van een van AFX nummers), is ze beïnvloed door artiesten als Aphex Twin, Clark, Lakker en Four Tet. Haar zware en donkere beats worden vaak verstoord door ruime en brede synths en fragmenten van vocalen, vaak zwaar verwerkt. Alberta heeft een muzikale achtergrond als toetsenist en als student muziekproductie aan het conservatorium van Rotterdam en is duidelijk geobsedeerd door ingewikkelde en soms gecompliceerde harmonieën en gesyncopeerde beats.

LINKS – https://www.facebook.com/betonkust/ –https://soundcloud.com/betonkust – http://albertabalsam.com/ –
https://www.facebook.com/albertabalsam/ – https://soundcloud.com/albertabalsam