Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

TIMBER: Fijn is dat: onderuitgezakt op de bank, schoenen uit, drankje in de buurt en luisteren naar lekkere muziek. Dan stellen we je graag voor aan Timber, een singer-songwriter met aanstekelijke songs en rake, persoonlijke teksten.

Timber is een laatbloeier, een veteraan, maar hij heeft de passie van een jonge gast. In 2010 lanceerde hij zijn eerste cd, getiteld ‘Book of life’. Het album verleidde de media tot zeer positieve recensies, zoals Music Maker: “Timber schrijft persoonlijke, intieme teksten en weet die met veel emotie te vertolken”. En de Zuid-Hollandse Popunie schreef: “Hij weet verdomd goede popliedjes te schrijven”. Zijn nieuwe cd ‘Clouds’ is volgens Lust for life “ideale zondagochtendmuziek”. De Popunie schrijft onder meer: “Dit liedje misstaat zeker niet op NPO Radio2” en “Timber weet je bij de lurven te pakken”.

Wie de moeite neemt om te graven, en iedere muziekliefhebber zou dat moeten doen, ontdekt de diepere lagen in de songs van Timber. Ook live zet hij zijn luisteraars in beweging met zijn eigen liedjes. En altijd vol overgave en met de urgentie om het publiek een indringende muziekavond te laten beleven.

Met zijn nieuwe liedjes stapt Timber gedreven 2017 in. Klaar om ontdekt te worden door de pure muziekliefhebbers van kleine, akoestische popliedjes met Americana-invloeden. Luister maar!

ALCUNA WILDS: is een Brits / Nederlandse band die is gevestigd in Nederland. De band creëert sfeervolle trip-rockmuziek, waarbij ambient-soundscapes worden gecombineerd door beats die worden gevoelt en sterke melodieuze riffs. Rijke, melancholieke vocalen en scherpzinnige, overwogen songteksten. De groep is gevormd uit leden van beide zijden van de Noordzee en tezamen dragen hun uiteenlopende invloeden bij aan een onderscheidend geluid.

Alcuna Wilds tweede EP, ‘Murmuration Season’ werd uitgebracht in oktober 2016. En hun nieuwe single’ Fingertips’ werd gereleased in september 2017. Deze bereikte nummer 6 in de Nederlandse’ Free 40 ‘Indie Chart en zal opgevolgd worden door twee nieuwe singles in de lente van 2018.

Alcuna Wilds heeft al meer dan 70 shows gespeeld in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België. Dit waren shows op een aantal Nederlandse topmuzieklocaties, zoals AFAS Live (Amsterdam), Sugarfactory (Amsterdam), Patronaat (Haarlem), Ekko (Utrecht) en Hedon (Zwolle), en op festivals zoals Greenbelt Festival (UK), Stroud Fringe Festival (UK), het Bevrijdingsfestival Amsterdam (Bevrijdingsdagfestival), State-X New Forms (Den Haag) en Surfana Festival (Bloemendaal). De band heeft nationale en internationale acts ondersteund, zoals Sigur Ros (IS), Thought Forms (UK), Dralms (CA), Gallops (UK), Sea Change (NO), Tears & Marble (NL) en Throws (UK) . De band trad in de herfst op door heel Nederland, als onderdeel van de nationale ‘Popronde’-tour, waarbij aanstormend talent werd gepromoot.

Wij zijn dus enorm blij dat een band van dit kaliber bij ons in DOOR komt optreden. Dit beloofd iets moois te gaan worden. Wij verwachten er in ieder geval veel van!

Voor meer informatie: www.alcunawilds.com